keskiviikko 4. joulukuuta 2013

PENTUVAUVAN ODOTUSTA

Mun emäntä on ollu ihan hassu koko päivän. Lenkillä se hyppelehtii fleksin toisessa päässä. Illalla mun "huoneen" viereen ilmaantui iso koiranpeti. Melkein samalainen, kun mulla, mutta kaksi kertaa isompi. Uusi lelukin on petissä ja kävin heti testaan miten makea ääni siitä lähtee. 

Meidän perheessä on alkanut ihan mahdoton odotus. Mua taputellaan ja sanotaan, että sää saat kohta kaverin. Tajuuks´ sää ollenkaan. Et sää Nelli ymmärrä, mutta sulla on joulun jälkeen täällä valkonen kaveri.

Emännän ja isännän haave grosspitzistä on toteutumassa. Valkoinen narttupentu on varattu meille ihan ikiomaksi. Emäntä toivoi, että olisi saanut sijoituskoiran. Mutta sitten se hoksasi, että voi pyytää koiralle "kummit". Onneksi suvusta 
löytyi kaksi koirista tykkäävää tätiä tähän tehtävään.

Pienet koiravauvat saivat emännän innostumaan huopapallojen valmistamisesta. Se aiko viedä niitä lahjaksi pentulaisille. Tässä huovutusjutussa olin niin innokkaasti mukana, että emäntä joutui laittamaan mut lopulta omaan huoneeseen.  Munki mielestä huopapallot on kivoja leluja. Oisin voinut itekki vähän tuota hahtuvaista pyöritellä. 


Kuva on julkastu tässä blogissa siksi, että muutkin innokkaat koiranomistajat voi tätä juttua kokeilla. 

Nuo valkoset pallot on superlonia, jotka emäntä on leikannut patjasta. Sitten sillä on Novitan huopuvaa villaa, Hahtuvainen -merkkistä. 

Tuossa kuvassa on violettia hahtuvaista kääritty superlonpallon ympärille ja kasteltu mäntysaippua vedessä. Kun kaikki tarvittava villa on kääritty ohuina kerroksina pallon ympärille, aletaan aluksi varovasti silittää pallon pintaa ja lopulta oikein kunnolla pyöritellä palloa kädessä. Palloja pyöritetään lopuksi vuorotellen kylmässä ja kuumassa vedessä. 

Valmiita palloja emäntä pani kuivausrumpuun pomppimaan. Pinnasta tulee sillä tavalla kovempi ja kestävänpi kuin pelkästään käsin pyörittämällä.

Emännällä jäi homma vähän kesken niin kävin pöydältä nappaan pari palloa testiin... Ihan nämä toimii.

2 kommenttia:

  1. Millon/missä kuussa on pentuvauva saapumassa?

    VastaaPoista
  2. Tammikuun puolella. Tarkkaa päivää ei oo vielä sovittu.

    VastaaPoista