maanantai 16. joulukuuta 2013

WIRIKKEISTÄMINEN

Tässä on meidän talon pääkokki. Tänään laitetaan jotain extra hyvää. Nimittäin kalapuikkoja!!! Kyllä koiratki voi oikein tykätä kalasta. Ihan siinä missä kissatki. 


Paljastan mun emännästä ja isännästä yhden jutun. Meillä kun tuo lauma on niin suuri niin sitä pyykki kertyy kori tolkulla. Pyykkikone ja kuivausrumpu pyörii kokoajan. Ja täytyyhän sitä vissii joskus sitte viikatakki. Me siis illalla kolmistaan, kun muu lauma jo nukkuu viikataan pyykkiä ja katotaan koiravideoita. Niistä saa ihan hyviä vinkkejä ja ajateltavaa. 


Kerran yksi videota oli koirien virikkeistämisestä. Myös ruokaa voi käyttää virikkeenä. Ruokaan voi silloin tällöin lisätä jotain uutta makua, vaikka porkkanan paloja. Päivän aterian voi piilotella etsittäväksi tai sen voi pakata vaikka pahvien sisään. Joutuu sitten vähän tekeen työtä ruokansa eteen. 

Kerran muulta laumalta jäi muutama kalapuikko ja emäntä pilkko ne mun ruuan sekaan. Ai että ne oli hyviä.

Kirjastosta löytyy paljon erilaisia koiravideoita. Niissä on esittelyitä monista koiraharrastuksista. Voitko kuvitella että mutkin voi opettaa etsimään vaikka herkkutatteja? Vaan mielikuvitus on rajana siinä mitä koiran kanssa voi tehdä. Yks koira keräs lasten lelut lelukoriin ja yks maalas pensselillä paperiin. 

Videoita löytyy ihan tavallisistakin asioista niinku koiran hoidosta, mutta erityisesti suosittelen katsomaan videon, jonka nimi on koiran kieli. Sitä on hyvä ymmärtää kaikkien koirien kanssa tekemisissä olevien. Mun emäntäkin ihan huvikseen joskus haukottelee ja lipasee huuliaan sen jälkeen. Koiran kielellä se tarkoittaa: olen ystävällinen.  

Meijän jääkaapin ovessa on tämmönen lappu. Välillä tuntuu, että sitä toista koiraa ootetaan enemmän kuin joulupukkia. =)

3 kommenttia:

  1. Joko oot Nelli oppinu vauhista hyppään käsivarsille? :D

    VastaaPoista
  2. Ei vielä. Syliin istultaan menee aika hyvin. Seisovan ihmisen käsivarsille hyppääminen on vielä haaste. Pitäs varmaan keksiä jokin välivaihe.

    VastaaPoista
  3. Ootteko koittaneet sitä, että istutte mutta ilman tuolia? Treeniä reisille :D

    VastaaPoista